-2 чырвоных струка салодкага перцу,
-1 кг спелых таматаў,
-2-4 зубка часныку,
-1-2 ст. л. харысы,
-4 ст. л. аліўкавага алею, адпрасаванага халодным спосабам,
-марская соль – па густу.
Перац разрэзаць напалову, затым на чвэртачкі, выняць зерні, памыць, абсушыць і пакласці на бляху. Затым іх на блясе абсмажыць, зняць скурку. Перац загарнуць у фальгу і пакінуць на 15 хвілін.
Таматы вымыць, абсушыць і разам з часныком пакласці на бляху, абсмажыць, зняць скурку. Часнык павінен быць мяккім. Таматы і часнык астудзіць. Перац парэзаць на кавалачкі.
З таматаў выняць насенне і парэзаць на кавалачкі. Часнык ачысціць і парэзаць на кавалачкі. Кавалачкі перцу разам з кавалачкамі таматаў, часныку, харысай і аліўкавым алеем перамяшаць, дадаць соль, яшчэ раз перамяшаць і пакінуць на 2 гадзіны.
Дадаць аліўкавы алей, перамяшаць, пафасаваць у падрыхтаваныя стэрылізаваныя шкляныя слоікі, закатаць і паставіць на 2 тыдні ў цёмнае халоднае месца.
|