Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Прыправы

    ВЫРАБ ТРАВЯНЫХ АЛЕЯЎ

    Як і воцаты, алеі на траве добрыя для кулінарнага выкарыстання і падарункаў.

    Існуе таксама некалькі спосабаў вырабу алеяў на траве.

    Але ўсе яны заснаваны на апусканні травы ў нагрэты алей і павольнае астыванне.

    Некаторыя раяць змясціць траву ў алей і пакінуць на 2-3 тыдні, некаторыя - на 2-3 дні, затым выняць

    і пакласці свежую траву і рабіць так на працягу 2-3 тыдняў.

    Аднак, усе раяць спрабаваць на густ і запах і настойваць больш, калі не досыць водару.

    Захоўваць такі алей можна 2-3 месяца.

    Выбіраючы посуд для алею, зважайце на горлачка.

    Трава павінна вольна змяшчацца ў алеі і вымацца з яго.

    Для настойвання лепш за ўсё падыходзяць слоікі для кансервавання.

    А затым можна пераліць у прыгожыя бутэлечкі, змясціўшы туды свежыя галінкі травы.

    Перад настойваннем траву можна памыць,

    але яна павінна быць зусім сухой, каб вада не патрапіла ў алей,

    лепш траву злёгку расцерці для ўзмацнення водару перад змяшчэннем у алей.

    Лепшы алей для настойвання – лёгкі духмяны аліўкаві алей.

    Шафлаверавы і сланечнікавы алей таксама падыдуць.

    Настойванне займае 3-5 тыдняў, затым яго можна выкарыстоўваць

    для запраўкі салат ці для гатавання.

    Некаторыя рэцэпты раяць спачатку злёгку нагрэць алей,

    або ўліць 1 ст.л. віннага воцату на пінту масла,

    каб засцерагчы яго ад псуты.

    Катэгорыя: Прыправы | Дабавіў: wawkalaki (26.10.2014)
    Праглядаў: 211 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar