- 800 г свежых ці замарожаных журавін
-1 слоічак мандарын у асабістым соку
-1 слоічак абрыкосаў у асабістым соку
-1/3 кубка разынак
-1/3 кубка сушонай чорнай парэчкі
-1 ст. арэхаў пекан
-1 ст. вады
-1 ст. цукровага пяску
-1 ст.л. бальзамічнага воцату
З садавіны ў слоічках зліць сок і нарэзаць невялікімі кавалачкамі. Ў рондалі перамяшаць журавіны,цукар,ваду,разынкі і парэчку,паставіць на агонь і, перыядычна змешваючы,давесці да кіпення.
Патрымаць на агні пару хвілін, дадаць нарэзаную садавіну, арэхі і бальзамічны воцат, перамяшаць і адразу зняць з агню.Цалкам астудзіць і падаваць у якасці соусу да запечанай індычкі.
Нататкі: Вельмі смачны соус! Выдатна падыдзе не толькі да індычкі,але і да свініны,і да рысу.
Колькасць цукру можна ўрэгуляваць пад уласны густ.Можна таксама дадаць карыцу,гваздзічку.
Самае галоўнае,пры працэсе не пераварыць садавіну. Можна прыгатаваць за пару дзён да падачы,так густ нашмат выйграе.
|