Прызначэнне масла: падаецца да біфштэксаў, антрыкотаў і смажанай рыбы ў сухарах і іншым стравам.
-масла сметанкавае 850,
-зеляніна пятрушкі 200,
-цытрына 1 шт.
-ці цытрынавая кіслата 2 г.
Зеляніну пятрушкі перабраць (выдаліць сцеблы), прамыць у халоднай вадзе, абсушыць і дробна пасячы нажом.
Падрыхтаваную зеляніну пакласці ў размятае сметанкавае масла,
дадаць цытрынавы сок ці цытрынавую кіслату і змяшаць так,
каб зеляніна раўнамерна размяркоўвалася ў масле
(для вастрыні ў масла можна дадаць чырвоны востры перац ці соус "Паўднёвы").
Затым масла разрабіць, надаўшы форму батона дыяметрам 3 см,
вагой 250-300 г.
Разроблены батон пакласці ў халодную ваду з лёдам
і захоўваць у прахалодным месцы.
Пры падачы нарэзаць кружочкамі (таўшчынёй прыкладна 0,5 см) вагой 15-20 г.
|