Зялёнае масла валодае вытанчаным кіслявым водарам,
які добра спалучаецца з мясам ці рыбай.
З зялёным маслам можна рабіць бутэрброд з хлебам,
падаваць да адваранай бульбы ў мундзіры, гародніны ці рысу.
Зеляніну ў масла можна дадаваць любую, на ваш густ.
-200 г размякчанага сметанкавага масла,
-1 гарбатная лыжка цытрынавага соку,
-соль,
-перац,
- 0,5 пучка цыбулі - рэзанца,
-0,5 пучка пятрушкі,
-6 лісцяў базіліка,
--1 гарбатная лыжка лісцяў чабора.
Для падрыхтоўкі зялёнага масла ўзбіце масла да аднастайнага стану.
Масла змяшайце з цытрынавым сокам, соллю і перцам.
Зеляніну для закускі памыйце, страсіце ваду, абсушыце.
Для закускі цыбулю - рэзанец парэжце кружкамі,
астатнюю зеляніну дробна пасечыце.
Зеляніну змяшайце з маслам відэльцам.
Пры дапамозе пергаментнай паперы сфармуйце масла ў рулон.
Загарніце масла і змесціце ў халадзільнік на 1 гадзіну.
|