Усыпце ў 3-х літровы слоік 1,5 шклянкі цэльназернявай аўсянай мукі або крупы. Уліце 2 літра цёплай кіпячонай вады. Дадайце 50-70 г кефіру. Усё змяшайце і накрыйце марляй. Пастаўце для закісання ў цёплае месца 1,5-2 сутак.
Пасля таго, як закісанне спыніцца, працадзіць сумесь праз два-тры пласта марлі ў іншы слоік і паставіць адстойвацца на суткі ў халадзільнік. Праз суткі ў вашым слоіку зверху будзе напаўпразрыстая вадкасць, а знізу белы асадак.
Верхнюю вадкасць трэба акуратна зліць. Тая белая вадкасць, якая застанецца і будзе асновай кісяля. Гэтую сыроватку захоўваюць у халадзільніку.
Для падрыхтоўкі кісяля трэба ўзяць сыроватку і развесці яе вадой, у суадносінах 1:2 або 1:3 (выбярэце па густу). Паставіць на агонь, давесці да кіпення. Кісель гатоў. Можна дадаць мёд або масла па густу.
|