Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 3
    Гасцей: 3
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Рытуальная кухня

    АЎСЯНЫ КІСЕЛЬ

    Падрыхтоўка: у пяцілітровы слоік насыпаць пакет аўсяных шматкоў (400-500 г), дадаць 5-7 ст.л. прамытых аўсяных круп, кавалачак свежага жытняга хлеба. Заліць цёплай кіпячонай вадой, пакінуўшы трохі месца для закісання.

    Накрыць марляй горлышка слоіка. Слоік змясціць у цёмнае цёплае месца, я накрываю чорным поліэтыленавым пакетам. Праз 1.5-2 сутак прамываю кіпячонай вадой.

    Вотруб'е адкладаю ў міску і хаваю ў халадзільнік. Завісь адстойваецца 12-14 гадзін. Вадкасць - квас зліваю ў шкляныя бутэлькі і ў халадзільнік. Асадак - аснову кісяля перакладаю/пераліваю ў шкляныя слоікі і таксама ў халадзільнік.

    Выкарыстанне:

    Квас - можна піць проста так, можна дадаваць замест малака, сыраваткі і іншых вадкасцяў у выпечку. Аснову для кісяля - можна есць проста так, густ на аматара. Я дадаю ў канцы падрыхтоўкі да тушэння гародніне, фасолі, грыбам, галубцам. Атрымліваецца аналогія са смятанай.

    Аснова валодае загушчалымі ўласцівасцямі, таму добра выкарыстаць, калі вадкасці ў страве атрымалася з лішкам - у гародніне, кашах і інш. Таксама добра выкарыстаць пры падрыхтоўцы падлівак і верашчак.

    У выпечцы малако, смятану, кефір замяняю асновай, разведзенай з квасам. Яйкі ў выпечцы (калі ў рэцэпце 1-2 яйкі) можна паспрабаваць замяняць асновай.

    Кісель - г.зн. ужо звараны з асновы з вадой я ем альбо з вялікай колькасцю зеляніны (кроп, пятрушка, мята і інш.), альбо салодкі варыянт - з мёдам, карыцай, кардамоном, імбірам. Сам кісель мае нейтральны густ, таму выкарыстоўваюцца ў вялікай колькасці траўкі-прыправы.

    Катэгорыя: Рытуальная кухня | Дабавіў: wawkalaki (25.07.2014)
    Праглядаў: 299 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar