-2 шкл. аўсянай мукі або геркулеса,
-2-3 ст. л. мёда,
-6 ст. вады,
-соль (па густу).
Аўсяную муку або размолаты геркулес выкладзіце ў рондаль, заліце цёплай вадой і добра размяшайце, каб не было камякоў. Дайце аўсянай масе набрыняць на працягу 6-8 гадзін (можна пакінуць на ноч), затым працярыце яе праз сіта, дадайце мёд, соль. Пастаўце страву на ўмераны агонь і, бесперапынна памешваючы, варыце да загусцення. Гатовы гарачы кісель разліце ў формачкі і астудзіце. У вас атрымаецца выдатная страва для дыетычнага сняданку і вячэры. Да аўсянага кісяля добра падаць малако, сіроп з свежых ягад журавін, маліны, суніцы або трускаўкі.
|