Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Рытуальная кухня

    АЎСЯНЫ КІСЕЛЬ З ЗАКІСАННЕМ

    (не меней гаючы, чым кісель Ізотава, але прасцей у падрыхтоўцы)

    2 поўных шклянкі геркулеса заліць 1-1,5 літрамі летняй кіпячонай вадой у 3-літровым шкляным слоіку або ў эмаляваным рондалі (пры закісанні аб'ем павялічыцца .

    Дадаць трохі дрожджаў або кавалак жытняга хлеба, пасудзіну не занадта шчыльна зачыніць і, паставіўшы ў цёплае месца, пакінуць брадзіць ад 12 гадзін да 2-х сутак, пакуль добра ні закісне - з дрожджамі хутчэй, з хлебам павольней (калі пачнецца закісанне, хлеб выняць).

    Затым асцярожна зліць вадкую частку (астатак можна злёгку працерці праз сіта і змяшаць са злітай вадкасцю), ледзь-ледзь падсаліць, давесці да кіпення - і кісель гатоў.

    У гарачы кісель дадаць раслінны алей або мёд. Наліць у талерку і даць астыць. Астыўшы кісель елі з малаком, варэннем або смажанай цыбуляй.

    Пакінуты адстой варта выкарыстаць у якасці закваскі для новай порцыі кісяля - у гэтым выпадку закісанне ідзе хутчэй, не больш 1 сутак.

    Катэгорыя: Рытуальная кухня | Дабавіў: wawkalaki (25.07.2014)
    Праглядаў: 298 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar