Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Рытуальная кухня

    КАМЫ - КЛАСІЧНЫ “ЭТНАГРАФІЧНЫ” ВАРЫЯНТ

    (вядомы ў Латвіі, на Украіне і г.д.)

    -100 г гароху

    -50 г бульбы

    -25 г вэнджанага сала

    -15 г цыбулі

    -25 г канаплянай масы

    -соль

     

    Замочаны гарох і абабраную бульбу адварваюць (паасобку) да мяккасці, адкідваюць на друшляк і, пакуль яшчэ гарачыя, прапускаюць два разы праз мясасечку.

    У атрыманую масу дадаюць нарэзанае і абсмаленае разам з раздробленай цыбуляй вэнджанае сала, падрыхтаваную канапляную масу (гл. ніжэй), соль і добра перамешваюць.

    Раскачваюць круглыя галкі (прыкладна з бульбіну сярэдняй велічыні) . Складваюць у посуд і падаюць з сыроваткай або маслёнкай. Гарохавыя камы можна прыгатаваць з гароху без бульбы, а таксама без канаплянай масы.

    Для атрымання канаплянай масы канаплянае насенне перабіраюць, падсмажваюць і таўкуць у ступцы ці 5-6 разоў прапускаюць праз мясасечку да ўтварэння тоўстай чорнай глейкай масы.

    Алесь Белы

    Катэгорыя: Рытуальная кухня | Дабавіў: wawkalaki (23.07.2014)
    Праглядаў: 231 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar