(вядомы ў Латвіі, на Украіне і г.д.)
-100 г гароху
-50 г бульбы
-25 г вэнджанага сала
-15 г цыбулі
-25 г канаплянай масы
-соль
Замочаны гарох і абабраную бульбу адварваюць (паасобку) да мяккасці, адкідваюць на друшляк і, пакуль яшчэ гарачыя, прапускаюць два разы праз мясасечку.
У атрыманую масу дадаюць нарэзанае і абсмаленае разам з раздробленай цыбуляй вэнджанае сала, падрыхтаваную канапляную масу (гл. ніжэй), соль і добра перамешваюць.
Раскачваюць круглыя галкі (прыкладна з бульбіну сярэдняй велічыні) . Складваюць у посуд і падаюць з сыроваткай або маслёнкай. Гарохавыя камы можна прыгатаваць з гароху без бульбы, а таксама без канаплянай масы.
Для атрымання канаплянай масы канаплянае насенне перабіраюць, падсмажваюць і таўкуць у ступцы ці 5-6 разоў прапускаюць праз мясасечку да ўтварэння тоўстай чорнай глейкай масы.
Алесь Белы
|