Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 4
    Гасцей: 4
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Рытуальная кухня

    ПЕРНІКІ

    Адным з самых любімых ласункаў здаўна былі пернікі. З імі звязаны шматлікія абрады, вытокі якіх у глыбокай старажытнасці. Пернікі былі абавязковыя на шматлікіх святочных застоллях. Імі было прынята адорваць блізкіх людзей. Іх падавалі як да царскага стала, так і сялянскаму.

    Пяклі пернікі звычайна да свята Каляд Хрыстова, на Вялікдзень, у памінальныя дні, у Юр’еў дзень (23 красавіка), без іх не абыходзіліся ні вяселле, ні імяніны. Пернікамі (толькі нішчымнымі) "суцяшаліся" праваслаўныя ў дні Вялікага і Каляднага паста.

    Пернікі - так назвалі іх за рэзкі густ і водар - маюць цудоўную ўласцівасць доўга не чарсцвець і захоўваць свае смакавыя якасці. У цеста для іх і пернікаў дадаюць самыя разнастайныя рэзкія затаўкі - карыцу, духмяны перац, гваздзічку, кардамон, мушкатавы арэх, бадзян, імбір, эфірны мятны алей, араматычныя эсэнцыі, а таксама арэхі, разынкі, цукаты і іншыя дадаткі.

    На сучасным святочным застоллі не часта сустрэнеш гэтыя цудоўныя вырабы, бо яны не так складаныя ў падрыхтоўцы і не патрабуюць вялікіх выдаткаў часу. Галоўны чыннік, мабыць, крыецца ў параўнальнай дарагавізне асноўнага кампанента пернікаў - мёда. Але можна прыгатаваць пернікі і на штучным мёдзе, які нескладана прыгатаваць самім або купіць у краме.

    Якасць вырабаў ад гэтага прыкметна не пагоршае (бо пры награванні да +45°С натуральны мёд губляе адмысловыя карысныя ўласцівасці, ператвараючыся ў просты салодкі сіроп), але вы прыемна здзівіце гасцей магчымасцю паспрабаваць знакамітую нацыянальную страву.

    Катэгорыя: Рытуальная кухня | Дабавіў: wawkalaki (23.07.2014)
    Праглядаў: 301 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar