- 300 г агуркоў,
- 50 г смятаны,
- 40 г таматавай пасты,
- алей,
- сок цытрыны.
Для фаршу:
- 500 г грыбоў,
- 100 г рэпчатай цыбулі,
- 1 яйка, зваранае ўкрутую,
- 30 г адваранага рысу,
- 50 г белага хлеба,
- малако,
- зеляніна,
- чорны молаты перац,
- соль.
Ачысціць агуркі ад скуркі і, разрэзаўшы ўздоўж, выдаліць насенне. Напоўніць палоўкі агуркоў фаршам, накрыць іх пустымі палоўкамі, перавязаць ніткай і пакласці ў змазаную алеем форму.
Змяшаць смятану з таматавай пастай, паліць гэтай сумессю агуркі, апырскаць сокам цытрыны, накрыць вечкам і тушыць на працягу 20 хвілін. Падаваць з белым хлебам, пасыпаўшы зелянінай.
Для фаршу змяшаць дробна нарэзаныя тушаныя грыбы, здробненыя яйкі, пасераваны рыс, сечаную зеляніну пятрушкі, размочаны ў малацэ і адціснуты хлеб. Усё пасаліць і паперчыць.
|