-селядзец - 150 г
-кальмары адвараныя - 100 г
-грыбы марынаваныя, лісічкі - 200 г
-макароны - 250 г
-яйкі - 4 шт.
-капуста кветкавая - 100 г
-агуркі салёныя - 100 г
-соль - па густу
Для соуса:
-яйкі - 2 шт.
-пудра цукровая - 2 г. лыжкі
-соль - 3 г. лыжкі
-перац духмяны гарошкам - 5 шт.
-воцат - 2 г. лыжкі
-алей- 200 г
-каляндра - па густу
Селядзец ачысціце і выдаліце костачкі.
Парэжце яго дробнымі кавалачкамі.
Кальмары адварыце ў падсоленай вадзе на працягу 5 хвілін.
Затым ачысціце і парэжце іх невялікімі брусочкамі.
Кветкавую капусту пасечыце, здрабніце марынаваныя лісічкі.
Адварыце ў салёнай вадзе макароны, адкіньце іх на друшляк.
Адварыце яйкі, ачысціце і здрабніце іх.
Салёныя агуркі парэжце кубікамі.
Злучыце ўсе кампаненты і пасаліце салату
ў адпаведнасці з Вашым густам. Прыгатуйце соус.
Для гэтага Вам трэба ўзбіць астуджаныя яйкі
з цукровай пудрай і соллю.
Дадайце спецыі і воцат
і ўзбівайце соус да утварэння густой белай пены.
Не перастаючы мяшаць, ўліце тонкім струменьчыкам алей.
Пасля гэтага трохі астудзіце соус і запраўце ім аліўе.
|