-бульба - 250 г
-мяса курынае белае - 200 г
-грыбы марынаваныя - 150 г
-агурок свежы - 100 г
-яйкі - 4 шт.
-соль - па густу
-перац- па густу
Для соусу:
-жаўток - 3 шт.
-пудра цукровая - 2 г. лыжкі
-смятана - 150 г
-соль - па густу
-перац чырвоны - па густу
-цытрына - 1 шт.
-гваздзіка - па густу
Бульбу адварыце, астудзіце, ачысціце і парэжце дробнымі кубікамі.
Мяса курыцы адварыце і парэжце вострым нажом на дробныя лустачкі.
Марынаваныя грыбы, лепш шампіньёны, злёгку прамыйце і падсушыце.
Затым парэжце іх на тонкія долькі і змяшайце з бульбай і мясам.
У сумесь дадайце свежыя агуркі, парэзаныя дробнымі кубікамі.
Яйкі адварыце, ачысціце ад шкарлупіны і здрабніце.
Дадайце да салаты яйкі, пасаліце і паперчыце атрыманую масу.
Зараз самы час прыступіць да падрыхтоўкі соусу.
Для гэтага ўзбіце яечныя жаўткі з цукровай пудрай.
У астуджаную смятану дадайце атрыманую сумесь.
Усё гэта пасаліце і паперчыце па густу.
Гваздзічку здрабніце і дадайце ў соус.
Выцісніце цытрыну і дадайце сок ў соус.
Соус добранька ўзбіце.
Салату запраўце соусам, перамяшайце і дайце ёй час прапітацца.
Перад падачай на стол упрыгожце зелянінай.
|