-паляндвіца рыбы марынаваная - 250 г
-рыс - 200 г
-алівы - 100 г
-разынкі - 100 г
-яйкі - 4 шт.
-соль - па густу
Для соуса:
-смятана - 100 г
-яйкі - 2 шт.
-пудра цукровая - 1 г. лыжка
-соль - 2 г. лыжкі
-карыца - 1 г
-воцат - 1 г. лыжка
Марынаваную паляндвіцу рыбы парэжце тонкай саломкай.
Адварыце рыс у падсоленым малацэ, але не разварвайце яго.
Затым працэдзіце рыс і астудзіце.
Яйкі адварыце і парэжце кубікамі.
Злучыце рыбу, рыс і яйкі ў адмысловым посудзе.
Дадайце кансерваваныя алівы, не забудзьцеся зліць вадкасць.
Разынкі памыйце і заліце кіпенем.
Пастаўце на слабы агонь і кіпеціце на працягу 2 хвілін.
Працэдзіце разынкі, адкіньце на друшляк
і дайце вадзе сцячы канчаткова.
Да асноўнай масы салаты дадайце разынкі і пасаліце ўсю сумесь.
Прыступайце да падрыхтоўкі соусу.
Яйкі выкарыстоўвайце астуджанымі,
так іх будзе лягчэй ўзбіць з цукровай пудрай і соллю.
Для водару дадайце раздробленую карыцу.
Сумесь добранька ўзбіце, паступова ўліваючы воцат.
Ўзбіце атрыманую сумесь з халоднай смятанай
і гэтым соусам запраўце салату.
|