-крэветкі - 250 г
-бульба - 250 г
-яйкі - 4 шт.
-цыбуля - 2 шт.
-алівы - 150 г
-морква - 100 г
-шампіньёны марынаваныя - 100 г
-смятана - 200 г
-цытрына - 2 шт.
-соль - па густу
Крэветкі адварыце ў падсоленай вадзе з цыбулінай, затым ачысціце.
Здрабніце іх вострым нажом. Ачысціце і адварыце бульбу.
Зліце ваду і падсушыце яе на слабым агні.
Дайце бульбе астыць і парэжце невялікімі кубікамі.
Адварыце яйкі, ачысціце і парэжце тонкімі долькамі.
Алівы і шампіньёны адкіньце на сіта.
Моркву адварыце, ачысціце і здрабніце.
Змяшайце ўсе кампаненты салаты, пасаліце па густу.
Смятану астудзіце і змяшайце з сокам адной цытрыны.
Цытрынавы соус старанна ўзбіце і запраўце ім аліўе.
Паскладайце салату на талерку
і ўпрыгожце тонка нарэзанай цытрынай.
|