-ялавічына, вырэзка - 400 г
-бульба - 250 г
-яйкі - 5 шт.
-гарошак зялёны - 100 г
-соль - па густу
-перац - па густу
-цыбуля - 3 галоўкі
Для соуса:
-смятана - 100 г
-яйкі - 2 шт.
-алей - 50 г
-соль - па густу
-пудра цукровая - 2 г. лыжкі
Мяса адварыце цэлым кавалкам у невялікай колькасці вады.
Пасля таго як вада закіпіць, булён пасаліце
і дадайце вычышчаную цыбуліну.
Дагатуйце мяса да гатовасці, астудзіце і нарэжце саломкай.
Мяса перакладзіце ў посуд, у якім Вы збіраецеся падаць салату.
Да мяса дадайце бульбу, адвараную і нарэзаную тонкімі кружочкамі.
Яйкі, адвараныя ўкрутую, нарэжце выносістымі лустачкамі
і дадайце іх да астатніх нарэзаных прадуктаў.
Вычышчаную цыбулю нарэжце тонкімі кольцамі
і абсмажце ў вялікай колькасці алею да залацістага колеру.
Дадайце смажаную цыбулю ў салату.
Са слоіка з зялёным гарошкам зліце сок. гарошак пакладзіце ў салату.
Асцярожна перамяшайце, дадайце соль і перац.
Прыгатуйце соус:
яйка ўзбіце з цукровай пудрай і з соллю да белай цягучай кансістэнцыі.
Гэту сумесь ўліце ў астуджаную смятану
і старанна ўзбіце да аднастайнай масы.
Не спыняючы ўзбіваць, ўліце тонкай бруёй алей.
Паступова дадайце соус і перамяшайце ўсе кампаненты.
|