-бульба - 6 шт.
-морква - 5-6 шт.
-рэпа невялікая - 2 шт.
-ці бручка - 2 шт.
-яйкі адвараныя - 3-4 шт.
-агуркі марынаваныя - 4-5 шт.
-цыбуля - 0.25 шт.
-часнык - 1 шт.
-маянэз - 150-200 г
-соль - па густу
-перац - па густу
-травы - па густу
Гэта салата, вядома, прасцей па густу, чым класічны аліўе,
але на кожны дзень яна вельмі нядрэнная.
Вару шэсць сярэдніх бульбін, пяць-шэсць даволі буйных моркваў,
тры-чатыры яйкі, пару невялікіх рэпак ці адну маленькую бручку.
Калі гародніна сварыцца і цалкам астыне,
наразаю яе дробнымі кубікамі.
Затым наразаю чатыры-пяць крэпенькіх марынаваных агурочкаў.
Тонка шаткую чвэртачку цыбуліны,
абліваю яе на падсітку кіпенем і абліваю халоднай вадой.
Змешваю ўсю гародніну ў місцы.
Ну, і, натуральна, у канцы заліваю ўсё маянэзам.
Добра змешваю салату, салю, перчу яе і дадаю сухія заправы.
Проста, але смачна!
|