-мяса крабаў адваранае - 200 г
-бульба- 250 г
-капуста марская - 150 г
-цытрына - 2 шт.
-алівы - 100 г
-маянэз - 250 г
-соль - па густу
-крэс-салата - па густу
-перац духмяны - 0.5 г. лыжкі
Мяса краба парэжце тонкай саломкай.
Бульбу ачысціце і адварыце ў падсоленай вадзе.
Зліце ваду і на слабым агні трохі падсушыце звараную бульбу.
Затым астудзіце і парэжце маленькімі кубікамі.
Марскую капусту адкіньце на сіта і здрабніце.
Злучыце разам ўсе прыгатаваныя прадукты ў неметалічным посудзе.
У атрыманую сумесь дадайце алівы
і духмяны перац, запраўце маянэзам.
Пасаліце.
Усё яшчэ раз старанна перамяшайце і паскладайце горкай у салатніцу.
Лісце крэс-салаты прамыйце халоднай вадой, частку з іх здрабніце
і пасыпце дробнай зелянінай вяршыню салатнай горкі.
Астатнія паскладайце цэлымі па краях талеркі.
|