-мяса індычкі - 200 г
-рыс - 200 г
-яйкі - 4 шт.
-разынкі - 100 г
-арэх - 0.5 шклянкі
-груша - 100 г
-курага - 0.5 шклянкі
-ёгурт - 250 г
-соль - па густу
Мяса індычкі адварыце ў падсоленай вадзе,
затым выміце з булёна і астудзіце.
Парэжце яго тонкімі лустачкамі.
Рыс старанна прамыйце, заліце невялікай колькасцю вады
і варыце да гатовасці.
Пасля гэтага адкіньце рыс на сіта, прамыйце халоднай вадой.
Адварыце яйкі, ачысціце і здрабніце.
Арэхі перабярыце, буйныя пасечыце.
Разынкі і курагу старанна прамыйце.
Затым заліце кіпенем і варыце на слабым агні на працягу 3 хвілін.
Адкіньце разынкі і курагу на сіта.
Грушы прамыйце халоднай вадой,
ачысціце ад лупіны і парэжце кубікамі.
Злучыце ўсе прыгатаваныя прадукты і ўліце ў масу ёгурт.
Усё старанна перамяшайце.
Аліўе паскладайце невялікімі горкамі на талерку.
Упрыгожце салату "Прэстыж" арэхамі,
кветачкамі з разынак і лісцікамі з курагі.
|