-індычка, паляндвіца - 250 г
-рыс - 200 г
-гарошак зялёны - 100 г
-чарнасліў - 100 г
-яйкі - 4 шт.
-цытрына - 2 шт.
-маянэз - 250 г
-соль - па густу
-перац - па густу
Філе індычкі адварыце ў невялікай колькасці падсоленай вады.
Дайце трохі астыць і парэжце тонкімі лустачкамі.
Рыс старанна прамыйце, заліце халоднай вадой і варыце да гатовасці.
Адкіньце яго на дробнае сіта, дайце сцячы вадзе.
Затым змяшайце рыс і нарэзанае мяса ў неметалічным посудзе.
Чарнасліў перабярыце, прамыйце і заліце кіпенем,
пастаўце на павольны агонь і кіпеціце на працягу 3 хвілін.
Пасля чаго астудзіце і выдаліце костачкі.
Чарнасліў здрабніце вострым нажом і дадайце да прыгатаванай масы.
Яйкі адварыце, ачысціце і дробна пасечыце.
Зялёны гарошак адкіньце на сіта.
Дадайце яйкі і гарошак да агульнай масы.
З цытрын выцісніце сок і дадайце яго ў маянэз, перамяшайце.
Запраўце аліўе маянэзам,
старанна перамяшайце салату да атрымання аднастайнай масы.
Паскладайце яе горкай на талерку
і ўпрыгожце некалькімі гарошынамі і ягадамі чарнасліву.
|