-бульба - 5-7 шт.
-яйкі курыныя - 6 шт.
-морква - 3-4 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-каўбаса вараная ці вяндліна - 200 г
-агуркі салёныя - 3 шт.
-зялёны гарошак (па жаданні) - 1 слоік
-маянэз - па густу
-соль - па густу
-перац молаты - па густу
Добра прамыць бульбу і моркву.
Заліць халоднай вадой і давесці да кіпення.
Зрабіць сярэдні агонь і варыць гародніну да гатовасці.
Бульбу - прыкладна 20 хвілін. Моркву - 20-30 хвілін.
Гародніну астудзіць і ачысціць.
Яйкі заліць халоднай вадой, сварыць укрутую
(10 хвілін пасля закіпання).
Астудзіць і ачысціць. Агуркі салёныя нарэзаць кубікамі.
Бульбу нарэзаць кубікамі. З паловы яйкаў зняць бялкі.
Астатнія яйкі і жаўткі нарэзаць кубікамі.
Бялок нацерці на дробнай тарцы.
Палову морквы нарэзаць кубікамі.
Другую палову морквы нацерці на сярэдняй тарцы.
Вараную каўбасу (ці вяндліну) нарэзаць кубікамі.
Ачысціць, памыць і дробна нарэзаць рэпчатую цыбулю.
Усе інгрэдыенты скласці ў міску.
Паперчыць, пасаліць, дадаць па густу маянэз.
Добра перамяшаць. Пачынаем выкладваць навагоднюю салату Аліўе.
На плоскай талерцы сфармаваць сілуэт шапкі.
Сярэдзіну салаты зачыніць цёртай морквай.
Абшэвак і пампон "шапкі" ўпрыгожыць бялком.
Маянэзам намаляваць узоры на шапцы.
Навагодняя салата Аліўе "Шапка дзеда Марозу" гатова,
можна падаваць.
|