-свініна - 200 г
-бульба - 200 г
-яйкі - 4 шт.
-фасоль белая - 100 г
-агурок свежага пасола - 100 г
-цыбуля зялёная - 20 г
-зеляніна пятрушкі - па густу
-сыр - 100 г
-часнык - 1 долька
-эстрагон - 1 ст. лыжка
-цыбуля - 1 шт.
-лаўровы ліст - 2 шт.
Для соуса:
-смятана - 150 г
-віно белае - 3 ст. лыжкі
-цытрына (сок) - 1 шт.
-соль - па густу
-перац белы молаты - 2 г. лыжкі
-воцат - 1 г. лыжка
Адварыце свініну без костак у падсоленай вадзе,
для водару дадайце лаўровы ліст і цыбуліну.
Затым астудзіце мяса і парэжце яго тонкімі лустачкамі.
Адварыце бульбу і яйкі, ачысціце і здрабніце.
Змяшайце іх з мясам.
Выкарыстоўвайце для гэтага досыць глыбокі і зручны посуд.
Белую фасоль адварыце ў падсоленай вадзе да гатовасці,
адкіньце на сіта, прамыйце халоднай вадой.
Маласольныя агуркі парэжце кубікамі.
Прамыйце халоднай вадой і здрабніце зялёную цыбулю і пятрушку.
Дадайце гэтыя прадукты да папярэдніх.
Засыпце ў салату дробна парэзаны часнык, эстрагон.
Прыгатуйце соус. Для гэтага выкарыстоўвайце астуджаную смятану.
Ўліце ў смятану тонкім струменьчыкам віно, ўзбіце міксерам.
Не перастаючы ўзбіваць, асцярожна дадайце воцат,
а затым сок цытрыны і спецыі, ўзбіце вінны соус.
Запраўце салату прыгатаваным соусам і старанна перамяшайце.
Паскладайце на талерку, упрыгожце цёртым сырам і зелянінай.
|