Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Салаты

    АЛІЎЕ З ІНДЫЧКАЙ І КАПЕРСАМІ

    -мяса індычкі (сцягно) - 400 г

    -бульба сярэдняя- 3-4 шт.

    -морква - 1 шт. (плюс, калі жадаеце, 1 шт. для ўпрыгожвання)

    -яйкі - 3-4 шт. (у залежнасці ад памеру) (плюс 1-2 шт. для ўпрыгожвання)

    -агурок свежы - 1-2 шт.

    -гарошак зялёны кансерваваны - 150-200 г

    -каперсы кансерваваныя - 80-100 г

    -маянэз - 250-300 г (па густу)

    -цыбуля зялёная - 5-6 шт. (па густу)

    Дадаткова для ўпрыгожвання (па жаданні):

    -масліны

    -салодкі перац

    -кроп

    Для дамашняга маянэза:

    -яйкі перапёлчыны - 5-6 шт.

    -гарчыца - 0,5 г.л.

    -соль - 1/4 г.л.

    -цукар - 0,5 г. л.

    -алей сланечнікавы (рафінаваны) - 100 г

    - алей аліўкавы (першага халоднага адціску) - 100 г

    -сок цытрыны - 1 ст. л.

     

    Дамашні маянэз :

    1. Разбіваем яйкі ў шклянку блендэра ці адразу ў шкляны слоік

    (цалкам, нічога не падзяляючы, - зручней,

    не трэба думаць пра тое, куды дзяваць бялкі).

    Дадаем соль, цукар, гарчыцу

    (з гарчыцай будзе маянэз Правансаль, без яе - звычайны).

    2. Наліваем адразу, туды ж у слоік, алей.

    Апускаем блендэр і ўключаем невялікія абароты.

    Сумесь становіцца знізу эмульсіяй.

    Ледзь прыўздымаем блендэр -

    пакуль маса не стане аднастайнай і густой.

    3. Уліваем цытрынавы сок, яшчэ пару "абаротаў блендэрам - і гатова.

    Захоўваць дамашні маянэз у халадзільніку можна нядоўга, 2-3 дні.

     

    Прадукты для салаты ужо ў падрыхтаваным выглядзе.

    Індычка адварана з даданнем перцу і лаўровага ліста

    (калі ёсць параварка - птушка выдатна рыхтуецца ў ёй).

    Колькі варыць - патыкайце ножыкам у мяса, мяса павінна быць мяккім.

    Адварана "ў мундзіры" бульбачка, морква.

    Гародніну гэтак жа правяраем ножыкам на мяккасць, хвілін праз 15-20

    (сачыце, каб не пераварылася).

    Адвараны ўкрутую яйкі (як заўсёды, хвілін 10-12). І гародніну,

    і яйкі па гатовасці - адразу пад халодную ваду, каб астудзіць

    і лягчэй ачысціць.

    Усё, што трэба нарэзаць, наразаем дробнымі кубікамі.

    Скурку з агурка можна зрэзаць.

    Скідаем нарэзанае ў вялікую міску.

    Дадаем гарошак і каперсы са слоікаў (без вадкасці).

    Усё акуратна змешваем.

    Калі рыхтуеце салату загадзя, накрыйце і пастаўце ў халадзільнік.

    Калі аліўе ўжо падаецца на стол,

    запраўляем салату маянэзам - часткамі, каб не перабраць.

    Перш тры-чатыры лыжкі, змешваем. Потым можна дадаць.

    Кампаненты салаты не павінны "патануць" у маянэзе,

    а проста быць добра злучаны соусам. Дадаць цыбулю.

    Трошкі нарэзанай зялёнай цыбулі - добра. Упрыгожыць на свой густ.

    Катэгорыя: Салаты | Дабавіў: wawkalaki (19.12.2014)
    Праглядаў: 248 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar