-бульба - 4 шт.
-морква - 1 шт.
-агуркі марынаваныя - 2-3 шт.
-кальмары - 2-3 шт.
-яблыка - 1 шт.
-масліны - 50-70 г
-соевы соус - 1-2 ст. л.
-маянэз нішчымны (ці звычайны) - 150 г
-соль - па густу
-перац - па густу
-цыбуля зялёная - па жаданні
- цыбуля рэпчатая - па жаданні
Памыць і адварыць да гатовасці бульбу і моркву, 25-30 хвілін.
Закіпяціць імбрычак. Выкласці кальмары ў казан.
Заліць кальмараў кіпенем і варыць 1-2 хвіліны (максімум 3).
Астудзіць. Бульбу ачысціць і нарэзаць кубікамі.
Моркву ачысціць і нарэзаць кубікамі.
Кальмары ачысціць і нарэзаць саломкай.
Агуркі марынаваныя нарэзаць кубікамі.
Яблыка памыць, ачысціць ад насення і лупіны.
Нарэзаць кубікамі.
Цыбулю ачысціць, памыць і нарэзаць дробна кубікамі.
Выкласці ўсе інгрэдыенты ў салатнік.
Пасаліць і паперчыць па густу. Апырскаць соевым соусам.
Заправіць Аліўе маянэзам. Упрыгожыць па Вашым густу.
Парада: такую салату аліўе з кальмарамі можна зрабіць
і не ў пост са звычайным маянэзам.
|