-крэветкі тыгровыя - 5 шт.(+1 шт. для ўпрыгожвання)
-бульба адвараная - 30 г
-агурок свежы - 20 г
-агурок салёны - 20 г
-яйка курынае, зваранае ўкрутую - 1 шт.
-гарошак кансерваваны - 20 г
-маянэз - 30 г
-чырвоная ікра - для ўпрыгожвання
1. Бульбу адварваем у мундзіры, астуджаем, чысцім,
здрабняем дробным кубікам.
2. Салёныя і свежыя агуркі наразаем дробнымі кубікамі.
3. Варанае яйка здрабняем.
4. Дадаем зялёны гарошак.
5. Крэветкі чысцім, выдаляем кішэчнік, абсмажваем на патэльні 30 секунд, перагортваем.
Дадаем часнык праз прэс, і смажым, памешваючы, яшчэ 30 сек.
Потым здрабняем іх нажом.
6. Усё змешваем, запраўляем аліўе з крэветкамі маянэзам, солім.
Упрыгожваем аліўе з крэветкамі па жаданні -
напрыклад, чырвонай ікрой і цэлай крэветкай.
|