-салата латук ці кітайская - 50 г,
-салата Лола-роса - 50 г,
-памідоры чэры - 30 г,
-агуркі свежыя - 30 г,
-перац балгарскі рознакаляровы - 30 г,
-цыбуля рэпчатая - 10 г,
-насенне сланечніка - 10 г,
-алей аліўкавы - 20 г,
-гарчыца - 5 г,
-сок цытрыны - 10 г,
-соль - 3 г,
-перац чорны молаты - 2 г.
Апрацаваны балгарскі перац розных колераў
і салату нарэзаць тонкай саломкай.
Свежыя агуркі гэтак жа нарэзаць саломкай,
цыбулю рэпчатую нарэзаць кольцамі,
Чэры памідоры разрэзаць напалову.
Для падрыхтоўкі запраўкі змяшаць гарчыцу, сок цытрыны
і аліўкавы алей. Дадаць соль, перац і насенне сланечніка.
Злучыць падрыхтаваную гародніну, дадаць запраўку,
асцярожна перамяшаць і выкласці на лісце салаты.
Упрыгожыць лустачкамі агурка, палоўкамі памідораў,
кветкай з радыскі, маслінамі і зелянінай.
Зверху пасыпаць салату пакінутымі семечкамі.
|