-баклажаны
-памідоры
-часнык
-маянэз.
Бяруцца баклажаны, рэжуцца кружочкамі, абсмажваюцца на алеі. Памідоры рэжуцца кружочкамі (пажадана, каб па дыяметры супадалі з баклажанамі).
У слоік маянэза дадаецца часнык (прапушчаны праз часныкадавілку). На вялікую плоскую талерку ўкладваюцца ў адзін пласт баклажанавыя кружочкі.
Змазваюцца маянэзам з часныком, потым на іх памідорныя кружочкі, потым ізноў баклажанавыя, памідорныя і гэтак далей да дасягнення патрэбнай вышыні (маянэзам трэба прашмароўваць кожны пласт).
Выглядае гэта як слупкі стаячыя шчыльна адзін да аднаго. Апошні пласт павінен быць памідорны.
Ён пэцкаецца маянэзам, пасыпаецца цёртым сырам і зелянінай (лепш за ўсё пятрушкай). Даць трохі настаяцца ў холадзе.
|