Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Салаты

    ІТАЛЬЯНСКАЯ САЛАТА З АРТЫШОКАЎ І АНЧОУСАЎ

    Для салаты раю ўзяць кансерваваныя артышокі ў аліўкавым масле. Калі не любіце анчоусы, заменіце іх тунцом

    -салатная сумесь - 50 г

    -артышокі ў аліўкавым алеі - 100 г

    -анчоусы кансерваваныя - 50 г

    -вяленыя памідоры ў алеі - 50 г

    -сыр пармезан - 50 г

    -цытрына - 1 шт.

    -аліўкавы алей - па густу

    -бальзамічны воцат - па густу

    -марская соль,

    -свежазмелены перац - па густу

    -сушоныя арэгано і базілік - па густу

    -чыабатта - 1 шт.

    -сачавіца

    -бялуга - 100 г

    -мяккі казіны сыр - 1 жменя

    -сліўкі 20% - 30 мл

    -часнык - 1 зубчык

    -цыбуля -рэзанец (ці пятрушка) - па густу

     

    1 Салатнае лісце пакласці ў міску. Гатовыя артышокі - на папяровы ручнік, каб выдаліць лішкі алею. Парэзаць на чвэртачкі, дадаць да салатнай сумесі

    2 Туды ж пакласці анчоусы (ці тунца). Вяленыя памідоры здрабніць і таксама дадаць да салаты, заправіць соллю і перцам па густу.

    3 Для запраўкі змяшаць аліўкавы алей, бальзамічны воцат, цытрынавы сок і сушоную зеляніну, узбіць усе інгрэдыенты да утварэння аднастайнай масы і заправіць салату

    4 Здрабніць пармезан і дадаць у салату. Перамяшаць і пакласці ў ланч-бокс. Перад ужываннем страсянуць

    5 Парэзаць чыабатту на парцыённыя кавалкі, абсмажыць на грылі ці патэльні з кропляй аліўкавага алею да утварэння румянай скарыначкі, злёгку нацерці долькай часныку

    6 Сачавіцу апусціць у халодную ваду, давесці да кіпення, варыць да гатовасці (12-15 хвілін), адкінуць на друшляк, прамыць халоднай вадой. Змяшаць запраўку для сачавіцы: аліўкавы алей і бальзам ўзбіць да аднастайнай эмульсіі. Ўліць у сачавіцу, старанна перамяшаць

    7 Змяшаць сырную запраўку: у мяккі сыр дадаць сліўкі і здробненую цыбулю-рэзанец (іншую зеляніну - па густу), перамяшаць да аднастайнага стану

    8 Пакласці у асобныя аддзелы кантэйнера грэнкі, сачавіцу і сырную запраўку, перад падачай пакласці крастыні: на хлеб пакласці сырную запраўку, зверху дадаць сачавіцу

    Катэгорыя: Салаты | Дабавіў: wawkalaki (01.09.2014)
    Праглядаў: 251 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar