Для салаты раю ўзяць кансерваваныя артышокі ў аліўкавым масле. Калі не любіце анчоусы, заменіце іх тунцом
-салатная сумесь - 50 г
-артышокі ў аліўкавым алеі - 100 г
-анчоусы кансерваваныя - 50 г
-вяленыя памідоры ў алеі - 50 г
-сыр пармезан - 50 г
-цытрына - 1 шт.
-аліўкавы алей - па густу
-бальзамічны воцат - па густу
-марская соль,
-свежазмелены перац - па густу
-сушоныя арэгано і базілік - па густу
-чыабатта - 1 шт.
-сачавіца
-бялуга - 100 г
-мяккі казіны сыр - 1 жменя
-сліўкі 20% - 30 мл
-часнык - 1 зубчык
-цыбуля -рэзанец (ці пятрушка) - па густу
1 Салатнае лісце пакласці ў міску. Гатовыя артышокі - на папяровы ручнік, каб выдаліць лішкі алею. Парэзаць на чвэртачкі, дадаць да салатнай сумесі
2 Туды ж пакласці анчоусы (ці тунца). Вяленыя памідоры здрабніць і таксама дадаць да салаты, заправіць соллю і перцам па густу.
3 Для запраўкі змяшаць аліўкавы алей, бальзамічны воцат, цытрынавы сок і сушоную зеляніну, узбіць усе інгрэдыенты да утварэння аднастайнай масы і заправіць салату
4 Здрабніць пармезан і дадаць у салату. Перамяшаць і пакласці ў ланч-бокс. Перад ужываннем страсянуць
5 Парэзаць чыабатту на парцыённыя кавалкі, абсмажыць на грылі ці патэльні з кропляй аліўкавага алею да утварэння румянай скарыначкі, злёгку нацерці долькай часныку
6 Сачавіцу апусціць у халодную ваду, давесці да кіпення, варыць да гатовасці (12-15 хвілін), адкінуць на друшляк, прамыць халоднай вадой. Змяшаць запраўку для сачавіцы: аліўкавы алей і бальзам ўзбіць да аднастайнай эмульсіі. Ўліць у сачавіцу, старанна перамяшаць
7 Змяшаць сырную запраўку: у мяккі сыр дадаць сліўкі і здробненую цыбулю-рэзанец (іншую зеляніну - па густу), перамяшаць да аднастайнага стану
8 Пакласці у асобныя аддзелы кантэйнера грэнкі, сачавіцу і сырную запраўку, перад падачай пакласці крастыні: на хлеб пакласці сырную запраўку, зверху дадаць сачавіцу
|