Адрозніваецца разнастайнасцю гародніны, якая ўваходзіць у яе склад. Гародніну дробна рэжуць і запраўляюць аліўкавым алеем і цытрынавым сокам.Салату рыхтуюць перад падачай на стол.
-2 маленькіх агурочка,
-1 салодкі перац,
- 4 радыскі,
-2 зялёных цыбулінкі,
-чвэрць качана салаты,
-2 морквы,
-1 ст. лыжка нарэзанай зеляніны пятрушкі,
-3 сярэдніх памідора,
-2 ст. лыжкі аліўкавага алею,
-1 ст. лыжка цытрынавага соку,
-1 г.лыжка солі,
-1 г. лыжка свежазмеленага чорнага перцу.
Памыйце і абсушыце гародніну. Зніміце лупіну з агуркоў, выдаліце насенне і пладаножку ў перца.
Зрэжце карэньчыкі ў радыскі і цыбулі. Нарэжце ўсю гародніну і пакладзіце ў вялікую міску.
Нарэжце салату, натрыце на тарцы моркву і дадайце ў агульную міску разам з зелянінай пятрушкі.
У апошнюю чаргу нарэжце дробнымі кубікамі памідоры і дадайце да астатняй гародніны.
Паліце салату алеем і добра перамяшайце. Дадайце цытрынавы сок, соль і перац, ізноў добра перамяшайце. Адразу ж падавайце на стол.
|