-вялікі качан чырвонай капусты - 1 шт.
- невялікі качан белай капусты - 1 шт.
-грэйпфруты - 2 шт.
- яблыкі - 2 шт.
-корань салеры - 150 г
- сок - 1/2 цытрыны
- чырвоны перац (балгарскі) - 2 струка
- маянэз - 125 г
-сліўкі (смятана вышэйшай якасці) - 125 г
- вычышчаныя грэцкія арэхі - 60 г
- трохі травяной солі
Верхняе лісце з чырвонакачаннай капусты выдаліць. Унутранае лісце, аж да аднаго тонкага ліста, асцярожна выняць так, каб "чара" з чырвонага лісця засталася. Гэту "чару" асцярожна вымыць і даць ёй абсохнуць.
Вынятае лісце чырвонай капусты вымыць і парэзаць тонкай саломкай. Белакачанную капусту пачысціць, вымыць і парэзаць вельмі тонкай саломкай. Гэту саломку патаўчы таўкушкай да стану празрыстасці.
Грэйпфруты як след пачысціць да поўнага выдалення белай скуркі. Мякаць выняць і парэзаць на кубікі. Яблыкі вымыць, разрэзаць на 4 часці і выдаліць асяродак. Затым яблыкі парэзаць на кубікі.
Салеру пачысціць, пацерці на дробнай тарцы і паліць цытрынавым сокам. Струкі перцу вымыць, разрэзаць на 4 часці, вычысціць і парэзаць дробнай палоскай.
Маянэз змяшаць са сліўкамі і заправіць травяной соллю. Дробнапарэзаную траву змяшаць з прыгатаванымі кампанентамі (акрамя "чары" з чырвонай капусты) і соусам і даць пастаяць 15 хвілін пад вечкам.
Тым часам буйна пасекчы арэхі. "Чару" з чырвонай капусты пакласці ў вялікую салатную міску і напоўніць яе часткай салаты. Пасыпаць арэхамі. Пакінутую частку салаты паставіць побач у звычайнай салатнай місцы. |