-1 кг бурака,
-1/2 ст. лыжкі бульбянога крухмалу,
-3 ст. лыжкі цукру,
-30 мл цытрынавага соку,
-соль,
-перац - па густу.
Адварыць бурак. Зліць адвар, пакінуўшы адну шклянку для соусу. Бурак астудзіць, ачысціць і нарэзаць брусочкамі. Змяшаць бурачны адвар з цытрынавым сокам і соллю і перцам, давесці да кіпення. Развесці крухмал у 2 ст. лыжках вады, ўліць у кіпячы соус, увесь час памешваючы. Праварыць соус 2 хвіліны, затым пакласці ў яго бурак і выграваць яшчэ 2 хвіліны. Падаваць можна і гарачай, і халоднай.
|