- кветкавая капуста - 1 качан
- цыбуля-парэя - 2-3 шт.
-спаржавая фасоль - 300 г
- салера
- памідоры
- воцат
- цукар
- соль
Кветкавую капусту ачысціць ад лісточкаў і заліць на некаторы час халоднай вадой, злёгку падкісленай воцатам. Затым апусціць капусту ў падсолены і злёгку падсалоджаны кіпень і трымаць на слабым агні 15- 20 хвілін, сочачы за тым, каб яна не пераварылася.
Асцярожна выняць капусту шумоўкай на вялікую талерку. У той жа вадзе адварыць вычышчаныя ад валокнаў струкі фасолі, затым цыбулю-парэю (без лісцяў) і вычышчаную салеру.
Вакол кветкавай капусты выкласці звараныя струкі фасолі, цыбулю-парэй і салеру (цыбулю-парэю папярэдне варта разрэзаць на палоўкі, салеру парэзаць кубікамі), кружочкі памідораў.
Асобна падаць маянэз, воцат ці кружочкі цытрыны.
|