Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Салаты

    ЛЕТНЯЯ САЛАТА З АРТЫШОКАЎ, ЦУКІНІ, КЕДРАВЫХ АРЭШКАЎ І МЯТЫ

    -артышокі - 4 штукі

    -цытрыны - 1,5 штукі

    -віно белае сухое - 400 мл

    -алей аліўкавы extra virgin - 150 мл

    -часнык - 5 зубчыкаў

    -чабор свежы - 3 сцябла

    -цукіні - 2 штукі

    -рукола - 50 г

    -цыбуля салатная - 8 штук

    -мята свежая - 2 сцябла

    -сыр пекарыно - 100 г

    -арэхі кедравыя - 2 ст. лыжкі

    -лісце мяты - 2 ст. лыжкі

    -цукар трысняговы - 1 г. лыжка

    -соль - па густу

     

    1. З артышокаў зрэжце грубае лісце. Вострым нажом зрэжце сцябло і верхавіну. Разрэжце напалову ўздоўж. Лыжкай вычысціце кудзелістыя часткі з цэнтра. З паловы цытрыны выцісніце сок у міску і дадайце трохі вады, затым пакладзіце туды артышокі і пакіньце на некаторы час.

    2. Перакладзіце артышокі ў рондаль і дадайце віно, 100 мл аліўкавага алею, 2 зубчыка часныку і чабор. Заліце вадой, каб яна цалкам пакрывала артышокі і рыхтуйце, не зачыняючы, 25 хвілін. Астудзіце 30 хвілін, затым тонка нарэжце.

    3. Разагрэйце грыль. Кабачкі нарэжце тонкімі палоскамі. У місцы змяшайце 2 здробненых зубчыка часныку, 30 мл аліўкавага алею і дробку солі да стану пасты. Натрыце сумессю кабачкі. Выкладзіце на грыль і смажце па 1-2 хвіліны з кожнага боку да румянай скарыначкі.

    4. У місцы змяшайце дробна нарэзанае лісце мяты, 1 здробнены зубчык часныку, трысняговы цукар, пакінуты аліўкавы алей і сок і нацёртую цэдру 1 цытрыны.

    5. На талерку выкладзіце руколу. Затым выкладзіце нарэзаную салатную цыбулю, нарэзаную мяту, артышокі і кабачкі. Апырскайце запраўкай і пасыпце цёртым сырам і арэхамі.

    Катэгорыя: Салаты | Дабавіў: wawkalaki (01.09.2014)
    Праглядаў: 218 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar