-артышокі - 4 штукі
-цытрыны - 1,5 штукі
-віно белае сухое - 400 мл
-алей аліўкавы extra virgin - 150 мл
-часнык - 5 зубчыкаў
-чабор свежы - 3 сцябла
-цукіні - 2 штукі
-рукола - 50 г
-цыбуля салатная - 8 штук
-мята свежая - 2 сцябла
-сыр пекарыно - 100 г
-арэхі кедравыя - 2 ст. лыжкі
-лісце мяты - 2 ст. лыжкі
-цукар трысняговы - 1 г. лыжка
-соль - па густу
1. З артышокаў зрэжце грубае лісце. Вострым нажом зрэжце сцябло і верхавіну. Разрэжце напалову ўздоўж. Лыжкай вычысціце кудзелістыя часткі з цэнтра. З паловы цытрыны выцісніце сок у міску і дадайце трохі вады, затым пакладзіце туды артышокі і пакіньце на некаторы час.
2. Перакладзіце артышокі ў рондаль і дадайце віно, 100 мл аліўкавага алею, 2 зубчыка часныку і чабор. Заліце вадой, каб яна цалкам пакрывала артышокі і рыхтуйце, не зачыняючы, 25 хвілін. Астудзіце 30 хвілін, затым тонка нарэжце.
3. Разагрэйце грыль. Кабачкі нарэжце тонкімі палоскамі. У місцы змяшайце 2 здробненых зубчыка часныку, 30 мл аліўкавага алею і дробку солі да стану пасты. Натрыце сумессю кабачкі. Выкладзіце на грыль і смажце па 1-2 хвіліны з кожнага боку да румянай скарыначкі.
4. У місцы змяшайце дробна нарэзанае лісце мяты, 1 здробнены зубчык часныку, трысняговы цукар, пакінуты аліўкавы алей і сок і нацёртую цэдру 1 цытрыны.
5. На талерку выкладзіце руколу. Затым выкладзіце нарэзаную салатную цыбулю, нарэзаную мяту, артышокі і кабачкі. Апырскайце запраўкай і пасыпце цёртым сырам і арэхамі.
|