
Салата з кансерваванага зялёнага гарошку прыйдзецца вельмі дарэчы для гарачага летняга дня.
-2 слоіка кансерваванага гарошку;
-65 мл алею;
-1 цыбуліна;
-3 памідора;
-1 чырвоны салодкі перац;
-4 пярынкі зялёнай цыбулі;
-90 г нарэзанай пятрушкі;
-2-3 ст. лыжкі нарэзанага лісця мяты.
Для соусу:
-2 ст. лыжкі цытрынавага соку;
-2 ст. лыжкі вады;
-65 мл алею;
-2 здробненых зубчыка часныку;
-2 г. лыжкі молатага кмена;
-соль;
-перац.
Зліце вадкасць з кансерваванага гарошку, гарох прамыйце вадой. Ачысціце і тонка нарэжце цыбулю.
Памідоры разрэжце напалову, насенне выміце лыжкай, мякаць нарэжце на дробныя кавалачкі.
Зялёную цыбулю і перац нарэжце тонкімі палоскамі. Змяшайце цыбулю, памідоры, перац і зялёную цыбулю. Дадайце гарошак, пятрушку і мяту.
Для соусу змяшайце ўсе кампаненты, па густу запраўце соллю і перцам, заліце салату і старанна перамяшайце.
 |