Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Салаты

    НІШЧЫМНАЯ САЛАТА З БАКЛАЖАНАЎ З ГРЭНКАМІ

    -300 г баклажанаў,

    - 50 мл аліўкавага алею,

    -30 мл цытрынавага соку,

    -2 ст. лыжкі нарэзанай пятрушкі,

    -соль,

    -1 ст. лыжка нарэзанага кропу,

    -2 зубка часныку,

    -4 грэнкі,

    -100 г ліставой салаты,

    -15 чорных аліў без костачак.

     

    Баклажаны ачысціць, нарэзаць кубікамі, заліць кіпячай падсоленай вадой (1/2 г. лыжкі солі на 1 шклянку вады). Варыць на працягу 5 хвілін, да размякчэння.

    Затым зліць ваду, астудзіць і паставіць у халадзільнік на паўгадзіны.

    У асобнай місцы злучыць аліўкавы алей, цытрынавы сок, пятрушку, соль, кроп і часнык (можна здрабніць і ўзбіць гэту сумесь у блендэры).

    Соус для салаты накрыць вечкам і астудзіць у халадзільніку. Лустачкі хлеба нарэзаць кубікамі і падсмажыць на алеі.

    Лісце салаты нарэзаць тонкімі палоскамі, алівы нарэзаць кольцамі.

    Перад падачай на стол злучыць баклажаны, грэнкі, салату і алівы, паліць соусам і перамяшаць.

    Выкласці ў салатніцу і ўпрыгожыць алівамі.

    Катэгорыя: Салаты | Дабавіў: wawkalaki (12.09.2014)
    Праглядаў: 244 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar