-300 г баклажанаў,
- 50 мл аліўкавага алею,
-30 мл цытрынавага соку,
-2 ст. лыжкі нарэзанай пятрушкі,
-соль,
-1 ст. лыжка нарэзанага кропу,
-2 зубка часныку,
-4 грэнкі,
-100 г ліставой салаты,
-15 чорных аліў без костачак.
Баклажаны ачысціць, нарэзаць кубікамі, заліць кіпячай падсоленай вадой (1/2 г. лыжкі солі на 1 шклянку вады). Варыць на працягу 5 хвілін, да размякчэння.
Затым зліць ваду, астудзіць і паставіць у халадзільнік на паўгадзіны.
У асобнай місцы злучыць аліўкавы алей, цытрынавы сок, пятрушку, соль, кроп і часнык (можна здрабніць і ўзбіць гэту сумесь у блендэры).
Соус для салаты накрыць вечкам і астудзіць у халадзільніку. Лустачкі хлеба нарэзаць кубікамі і падсмажыць на алеі.
Лісце салаты нарэзаць тонкімі палоскамі, алівы нарэзаць кольцамі.
Перад падачай на стол злучыць баклажаны, грэнкі, салату і алівы, паліць соусам і перамяшаць.
Выкласці ў салатніцу і ўпрыгожыць алівамі.
|