-300 г баклажанаў,
-75 мл аліўкавага алею,
-50 мл чырвонага віннага воцату,
-2 зубка часныку,
-30 мл цытрынавага соку,
-1 г. лыжка молатага куміну,
-1 г. лыжка молатай каляндры (кінзы),
-100 г агуркоў,
-200 г вельмі спелых памідораў,
-соль,
-молаты чорны перац,
-нарэзаная зеляніна пятрушкі - для ўпрыгожвання.
Баклажаны нарэзаць лустачкамі. Злёгку вышмараваць іх аліўкавым алеем і спячы ў духоўцы, адзін раз перавярнуўшы, да залацістага колеру і мяккасці.
Разрэзаць на чвэртачкі. Змяшаць пакінуты алей, воцат, цёрты на дробнай тарцы ці выдушаны праз прэс часнык, цытрынавы сок, кумін і каляндру.
Пасаліць, паперчыць і старанна перамяшаць. Пакласці ў салатную запраўку цёплыя баклажаны, перамяшаць і паставіць у халадзільнік на 2 гадзіны.
Дадаць у салату агурок і памідоры, нарэзаныя лустачкамі. Перакласці ў салатніцу і пасыпаць пятрушкай.
|