-бульба - 8 шт.
-пячонка трэскі – 300 г
-грушы - 2 шт.
-морква - 2 шт.
-яйка - 5 шт.
-кроп - 1 пучок
-агуркі салёныя - 7 шт.
запраўка:
-смятана – 150 г
-маянэз – 150 г
-соус соевы - 1 ст.л.
Курыныя яйкі сварыць укрутую, астудзіць, пачысціць і буйна нацерці.
Бульбу і моркву адварыць да гатовасці ў падсоленай вадзе.
Астудзіўшы, нарэзаць гародніну невялікімі кубікамі.
Гэтак жа нарэзаць кубікамі салёныя агуркі.
Дробна пасекчы зеляніну кропу.
Дадаць асобна па 1/3 часці кропу да бульбы, морквы і агуркоў.
Грушы парэзаць на невялікія кавалачкі.
Пячонку трэскі выняць са слоіка,
абсушыць ад масла і расцерці відэльцам.
Для падрыхтоўкі запраўкі змяшаць смятану з маянэзам
і соевым соусам.
Выкласці ў салатнік пластамі:
бульбу з кропам, пячонку трэскі, грушы, моркву з кропам,
палову яйкаў, агуркі з кропам.
Прашмароўваць усе пласты прыгатаваным соусам,
акрамя пячонкі трэскі.
Пасыпаць салату зверху пакінутымі цёртымі яйкамі
і падаць да стала.
|