-бульба - 2 шт.
-мяса крабаў камчацкіх - 100 г
-курапатка белая паляндвіца - 150 г
-агурок - 1 шт.
-агуркі марынаваныя - 2 шт.
-язык ялавічны - 150 г
-гарошак зялёны - 50 г
-яйкі - 4 шт.
-хрэн сметанкавы - 40 г
-каперсы - 50 г
-маянэз - 120 г
-соль - па густу
Для ўпрыгожвання:
-яйка перапёлчына - 8 шт.
-салата зялёная фрызе - 50 г
-ікра чорная - 20 г
-ікра чырвоная - 20 г
-шыйкі ракавыя - 80 г
Бульбу адварыць у мундзіры, астудзіць, ачысціць,
нарэзаць вельмі дробнымі кубікамі.
Краба адварыць у падсоленай вадзе, астудзіць, дробна нарэзаць.
Паляндвіцу курапаткі адварыць у падсоленай вадзе,
астудзіць, дробна нарэзаць.
Агуркі нарэзаць вельмі маленькімі кубікамі.
Язык адварыць у падсоленай вадзе, астудзіць,
ачысціць, дробна нарэзаць.
Яйкі адварыць укрутую, астудзіць, ачысціць, пасекчы.
Інгрэдыенты злучыць, заправіць сумессю хрэна і маянэза,
старанна перамяшаць.
Прыгатаваць упрыгожванне.
Перапёлчыны яйкі сварыць укрутую, астудзіць, ачысціць,
разрэзаць кожнае напалову.
Выняць жаўткі, пасекчы іх.
У бялковыя палоўкі раскласці ікру і ракавыя шыйкі.
Салату пасыпаць здробненымі жаўткамі
і расставіць на іх фаршаваныя палоўкі перапёлчыных яйкаў.
|