Маянэз дамашні:
-алей аліўкавы -150 г
-гарчыца - 20 г
-жаўткі - 4 шт.
-соль - 2 г
-цукар - 2 г
Аліўе па-італьянску:
-бульба адвараная - 30 г
-морква вараная - 10 г
-свежы агурок - 10 г
-салёны агурок - 10 г
-яйка варанае - 1 шт.
-крэветкі - 1 шт.
- вычышчаныя мідыі - 3-4 шт.
-ванголе - 3-4 шт.
-кальмар міні - 2 шт.
-гарошак свежы - 12 г
-маянэз дамашні -25 г
-соль - па густу
-перац - па густу
Маянэз:
У міску ці высокую шклянку для блендэра разбіць яйка,
дадаць гарчыцу, соль і цукар.
Узбіць блендэрам да аднастайнай масы.
Не спыняючы працу блендэра, тонкім струменьчыкам
уліваць аліўкавы алей,
пакуль маянэз не набудзе жаданую кансістэнцыю.
Морапрадукты:
Морапрадукты ачысціць, на распаленай патэльні
абсмажыць з часныком, чаборам, вострым перцам.
Дадаць трохі белага віна, пачакаць, пакуль яно не выкіпіць.
Пасаліць па густу.
Адвараную бульбу, моркву, яйка, салёны
і свежы агурок нарэзаць дробнымі кубікамі.
Дадаць нарэзаныя таксама дробнымі кубікамі крэветкі
і міні-кальмары, дадаць гарошак і перамяшаць з даданнем маянэза.
Дадаць па густу соль і перац.
Упрыгожыць зверху мідыямі і ванголе.
|