-10 г асятрыны гарачага вэнджання
-10 г амара
-10 г крабавага мяса
-10 г ракавых шыек
-10 г анчоусавага алею
-10 г марынаванай аленіны
-7 г вэнджанай качкі
-10 г варанага языка
-5 г свежага агурка
-5 г маласольнага агурка
-5 г сцябла салеры
-5 г дайкона
-10 г жэле з салеры
-10 г жэле з агурка
-кайенскі перац
-1 жаўток перапёлчынага яйка
Для соуса:
-167 г ліставой салаты
-6 жаўткоў
-40 г аліўкавага алею
-40 г нерафінаванага алею
-1 г соуса "Ворчэстэр"
-20 г гарэлкі
-20 г свежага хрэна
-2 г хераса
1. Усе інгрэдыенты нарэзаць кубікамі і пакласці на талерку, у тым ліку
і парэзанае кубікамі жэле з агурка і салеры.
Перапёлчына яйка пакласці ў маразільную камеру на 12 гадзін,
затым размарозіць - бялок не зменіць сваю структуру,
а жаўток стане падобны на шарык сметанкавага масла,
пакласці яго зверху на інгрэдыенты, па цэнтру талеркі.
2. Узбіць у блендэры аснову маянэза:
ва ўзбітыя жаўткі ўліць тонкім струменьчыкам алей.
Затым дадаць па чарзе астатнія інгрэдыенты і свежы,
нацёрты на дробнай тарцы хрэн.
3. Пры падачы паліць страву анчоусавым алеем і соусам.
|