-бульба - 3-4 шт.
-морква - 1 шт.
-язык свіны - 1 шт.
-гарошак зялёны кансерваваны - 100 г
-агуркі марынаваныя - 2 шт.
-яйкі курыныя - 4-5 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-маянэз - па густу
-ці смятана - па густу
-соль - па густу
-перац - па густу
Свіны язык замачыць на 1 гадзіну ў халоднай вадзе. Прамыць.
Заліць халоднай вадой. Даць закіпець. Дадаць соль і перац.
Варыць на невялікім агні пад вечкам да гатовасці, каля 90 хвілін.
Затым спаласнуць халоднай вадой, зняць скурку,
выразаць неядомыя месцы. Яйкі выкласці ў рондаль.
Заліць халоднай вадой.
Даць закіпець. Варыць на сярэднім агні 10 хвілін. Кіпень зліць.
Яйкі заліць халоднай вадой. Астудзіць.
Бульбу і моркву памыць.
Выкласці ў рондаль, заліць халоднай вадой. Даць закіпець.
Варыць на сярэднім агні ў мундзіры да гатовасці, каля 20-25 хвілін.
Бульбу ачысціць, нарэзаць кубікамі.
Моркву ачысціць, нарэзаць кубікамі.
Вараны язык нарэзаць кубікамі.
Вараныя яйкі ачысціць, нарэзаць кубікамі.
Цыбулю рэпчатую пачысціць, памыць і дробна нарэзаць.
Адкрыць слоічак кансерваванага гарошку. Зліць вадкасць.
Агуркі нарэзаць кубікамі. Усе інгрэдыенты выкласці ў міску.
Пасаліць і паперчыць па густу.
Заправіць салату "Аліўе" з языком маянэзам ці смятанай.
Добра перамяшаць.
|