-бульба - 3 шт.
-морква - 1 шт.
-язык свіны - 1 шт.
-гарошак зялёны кансерваваны - 200 г
-агуркі марынаваныя - 2 шт.
-яйкі курыныя - 5 шт.
-цыбуля-парэя - 0,5-1 шт.
-маянэз - 150-200 г
-соль - па густу
-перац - па густу
-зеляніна - па густу
Свіны язык замачыць на 1-2 гадзіны ў халоднай вадзе.
Прамыць. Заліць халоднай вадой. Даць закіпець.
Дадаць соль і перац.
Варыць на невялікім агні пад вечкам да гатовасці (каля 60-90 хвілін).
Затым спаласнуць халоднай вадой,
зняць скурку, выразаць неядомыя месцы.
Астудзіць. Бульбу і моркву памыць.
Выкласці ў рондаль, заліць халоднай вадой. Даць закіпець.
Варыць гародніну "ў мундзіры" на сярэднім агні да гатовасці,
каля 20-25 хвілін. Астудзіць і ачысціць. Яйкі пакласці ў рондаль.
Заліць халоднай вадой. Пасаліць (каб не лопаліся).
Даць закіпець. Варыць на сярэднім агні 10 хвілін. Кіпень зліць.
Яйкі заліць халоднай вадой. Астудзіць.
Яйкі пачысціць, нарэзаць кубікамі. Бульбу нарэзаць кубікамі.
Агуркі нарэзаць кубікамі. Моркву нарэзаць кубікамі.
Адкрыць слоічак кансерваванага гарошку. Зліць вадкасць.
Нарэзаць кубікамі язык. Цыбулю-парэю памыць, нарэзаць.
Усе інгрэдыенты скласці ў міску.
Памыць і нарэзаць зеляніну, дадаць у міску. Пасаліць і паперчыць.
Салату "Аліўе" з языком і цыбуляй-парэяй заправіць маянэзам.
Добра перамяшаць.
|