-бульба - 2-3 шт.
-курыная паляндвіца - 300 г
-агуркі марынаваныя - 2-3 шт.
-морква - 1-2 шт.
-яйкі курыныя - 4-6 шт.
-цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-гарошак зялёны (кансерваваны) - 200 г
-маянэз - 250 г
-соль - па густу
-перац - па густу
Курыную паляндвіцу памыць, заліць халоднай вадой.
Давесці да кіпення. Варыць на сярэднім агні да гатовасці.
Астудзіць разам з булёнам (тады мяса будзе сакавіцей).
Памыць бульбу і моркву. Закіпяціць імбрычак.
Заліць гародніну кіпенем.
Адварыць на сярэднім агні гародніну ў мундзіры да гатовасці,
каля 20 хвілін.
Ваду зліць. Гародніну астудзіць і ачысціць.
Яйкі заліць вадой і адварыць укрутую, каля 10 хвілін.
Астудзіць і ачысціць.
Курыную паляндвіцу нарэзаць папярок валокнаў кавалачкамі
ці разабраць рукамі на дробныя кавалачкі.
Бульбу нарэзаць кубікамі. Моркву нарэзаць кубікамі.
Агуркі марынаваныя нарэзаць кубікамі. Яйкі нарэзаць кубікамі.
Адкрыць слоічак кансерваванага гарошку.
Ачысціць, памыць і дробна нарэзаць рэпчатую цыбулю.
Усе інгрэдыенты скласці ў міску. Пасаліць і паперчыць па густу.
Заправіць салату "Аліўе" з курыцай маянэзам і добра перамяшаць.
Аліўе паставіць на 1 гадзіну ў халадзільнік.
|