-рабчыкі - ½ штукі.
-бульба - 3 штукі.
-агуркі - 1 штука.
-салата - 3-4 ліста.
-правансаль - 1½ стал. лыжкі.
-ракавыя шыйкі - 3 штукі.
-ланспік - ¼ шклянкі.
-каперсы - 1 г. лыжка.
-алівы - 3-5 штук.
Нарэзаць бланкетамі паляндвіцы смажанага добрага рабчыка
і змяшаць з бланкетамі адваранай, не рассыпістай бульбы
і лустачкамі свежых агуркоў, дадаць каперсы і алівы
і заліць вялікай колькасцю соуса правансаль, з даданнем соі кабуль.
Астудзіўшы, перакласці ў крыштальную вазу,
аформіць ракавымі шыйкамі, лісцікамі салаты латук
і сечаным ланспікам.
Падаваць вельмі халодным.
Свежыя агуркі можна замяніць буйнымі карнішонамі.
Замест рабчыкаў, можна браць цяляціну, курапатку і курыцу,
але сапраўдная закуска аліўе рыхтуецца абавязкова з рабчыкаў.
|