-бульба - 200 г
-морква - 100 г
-гарошак зялёны замарожаны - 100 г
-яйкі - 2 шт.
-паляндвіца хека - 100 г
-цыбуля салатная - 50 г
-маянэз - 75 г
-соль - па густу,
-перац чорны молаты - па густу
Бульбу вымыць, адварыць у мундзіры (30 хвілін),
ачысціць, нарэзаць дробнымі кубікамі.
Моркву вымыць, адварыць у лупіне (30 хвілін),
ачысціць і таксама нарэзаць дробнымі кубікамі.
Гарошак адварыць.
Для гэтага закіпяціць ваду, усыпаць замарожаны гарошак,
давесці да кіпення і варыць 2-3 хвіліны.
Ваду зліць. Яйкі адварыць, ачысціць і дробна нарэзаць.
Рыбу адварыць у невялікай колькасці вады (10-15 хвілін).
Пры неабходнасці адлучыць ад костак. Дробна нарэзаць.
Цыбулю ачысціць і дробна нарэзаць.
Злучыць усе інгрэдыенты. Перамяшаць.
Дадаць маянэз, соль, перац. Ізноў старанна перамяшаць.
Пакінуць салату Аліўе з рыбай у халадзільніку на 2-3 гадзіны.
|