-бульба адвараная - 50 г
-морква адвараная - 30 г
-авакада - 50 г
-свежыя агуркі - 30 г
-соевы соус - 10 г
-тунец с/с - 80 г
-маянэз - 20 г
-соус васабі - 20 г
-ікра тобіко - 5 г
-цыбуля сібулет - 1 г
-парасткі сакуры - 5 г
Соус Васабі:
-маянэз - 100 г
-сок лайма -12 г
- згушчонка - 40 г
-вада - 25 г
-парашок васабі - 10 г
Усе інгрэдыенты перамяшаць да аднастайнай массы
Соль для засолкі рыбы:
-соль дробная - 500 г
-соль марская - 500 г
-цукар - 500 г
-цэдра цытрыны - 5 г
-сумесь пяці перцаў - 10 г
-чабор - 20 г
Усе інгрэдыенты змяшаць. Рыба соліцца з разлікам 1/1.
Тунец папярэдне пасаліць, замарынаваць у соевым соусе, затым нарэзаць кубікам і заправіць 1/2 соусам васабі. Адвараную бульбу, моркву, авакада і свежыя агуркі нарэзаць сярэднім кубікам, дадаць дробна нарэзаную цыбулю сібулет, заправіць 1/2 соусам васабі і маянэзам, пакласці ў форму зверху запраўлены тунец, затым упрыгожыць ікрой тобіко і парасткамі сакуры.
|