- чырвоны востры перац - 2 струка
- часнык - 1 зубчык
- аліўкавы алей - 150 мл
- рэзкая трава - 2 ст. л.
- брынза – 200 г
- шампіньёны – 200 г
- салата эндывія - 1 шт.
- вінны воцат - 4 ст. л.
- соль - па густу
-перац - па густу.
Струкі перцу вымыць, разрэзаць напалову, выняць насенне
і нарэзаць палоскамі. Зубчык часныку ачысціць і расцерці.
Аліўкавы алей перамяшаць з палоскамі перцу, часныком і зелянінай.
Брынзу нарэзаць лустачкамі і пакласці ў марынад на 2 дні.
Вымыць грыбы і разрэзаць на чацвярцінкі.
Салату нарэзаць невялікімі кавалкамі.
Выняць з марынаду брынзу і адкінуць на друшляк.
Перамяшаць з воцатам 3 сталовых лыжкі марынаду, пасаліць
і паперчыць.
Раскласці па талерках салату разам з брынзай, грыбамі
і паліць запраўкай.
|