-1-1,5 кг кветкавай капусты,
-300 г маладой цыбулі (галоўкі з зелянінай),
-1 долька часныку,
-2 лаўровых ліста,
-250 г чырвонага віна,
-4 ст. л. арэхавага алею,
-2 ст. л. ягаднага воцату,
-1 г. л. гарчыцы,
-зялёная салата,
-цукар,
-соль.
Качан капусты падзяліць на суквецці, памыць. Цыбулю памыць, зялёную частку дробна нарэзаць і адкласці.
Галоўкі і белыя сцеблы таксама дробна нарэзаць. Змяшаць воцат з чырвоным віном, пакласці лаўровы ліст, цукар, соль і закіпяціць гэту сумесь.
Вычышчаныя долькі часныку і суквецці кветкавай капусты варыць у гэтым марынадзе 5 хвілін, зачыніўшы рондаль вечкам, пасля чаго капусту выняць і астудзіць.
Цыбулю таксама бланшаваць у гэтым марынадзе 3 хвіліны, потым астудзіць. Марынад ўліць у міксер, дадаць гарчыцу, молаты перац, па густу - цукру і солі і ўзбіваць, дадаючы арэхавы алей.
Лісце салаты прамыць і раскласці на талерках. Капусту і цыбулю апусціць у прыгатаваны соус, перамяшаць і выкласці на лісце салаты. Упрыгожыць дробна нарэзанай зялёнай цыбуляй.
|