-2-3 баклажана,
-1 агурок,
-2 галоўкі цыбулі-шалота,
-1 цытрына,
-150 г салямі,
-100 г чорных маслін без костачак,
-1 долька часныку,
-150 г ёгурта,
-3 ст. л. малака,
-4 ст. л. аліўкавага алею,
-1-2 г. л. рому,
- молаты белы перац,
-цукар,
-соль.
Часнык растаўчы, змяшаць з ёгуртам, малаком, соллю, дробкай цукру, дадаць ром і ўзбіць да крэмападобнага стану. Дадаць дробна нарэзаную цыбулю-шалот.
Баклажаны разрэзаць уздоўж, выняць сярэдзіну, нарэзаць палоскамі, паліць цытрынавым сокам і абсмажыць у аліўкавым алеі 2-3 хвіліны. Выняць, абсушыць і астудзіць.
Агурок разрэзаць, выняць семечкі, нарэзаць буйнымі кубікамі, пасаліць і даць настаяцца, затым абсушыць
Каўбасу нарэзаць саломкай, змяшаць з баклажанамі і агурком, паліць соусам і перамяшаць. Упрыгожыць салату маслінамі.
|